Exempel på andra spel man kan tävla i esport

Det finns många spel som kan spelas när det kommer till e-sport och fler och fler spel blir mer och mer populära.

MOBA spel6042372245_1839bcb85a_b

Idag är det väldigt populärt med så kallade Moba-spel. Detta är spel där man är ett lag, som tävlar mot ett annat lag i det spel man spelar. De vanligaste MOBA-spelen inom E-sport är idag

  • Heroes of the Storm
  • League of Legends
  • Dota2

Dessa tre nämnda spel har flest antal spelare och är väldigt populära i stora turneringar samt för publiken. Hur lång en match är beror på deltagarna och vilken spelform men i regel är en match 20-40 minuter lång och det är bäst av 3-5 matcher för att gå vidare. De snabba matcherna gör att publiken hinner med och inte tröttnar. Längre matcher förekommer givetvis.

Fördelen med den här typen av spel i E-sportssammanhang är att de är lätta att förstå samt att hänga med i för alla, även nya spelare och ny publik. I regel spelas spelen på ungefär samma sätt och därför är det vanligt att spelare byter från ett spel till ett annat efter intresse.

Andra spel inom E-sport

Det finns många spel inom E-sportsvärlden som idag är riktigt stora och populära. Ett av de största spelen online är World of Warcraft och en liten del av deras spel,, det vill säga Arena, är oerhört populärt och har stora prissummor i alla sammanhang. Här är man 3 spelare, i regel med en helare, som ska ta död på det andra laget. Det lag som förlorar sina spelare först förlorar. De här matcherna går väldigt fort.

Så kallade First-person-shooter (FPS) spel så som Overwatch och Call of Duty har växt fram under åren och blivit populära inom e-sports världen med miljontals spelare och tittar.

Oavsett vad man är intresserad av för spel finns det en e-sportsscen för dem idag.