Fotboll i E-sportens värld

Om E-sport ses som ett stort fenomen, så går det ändå inte att jämföra med hur stor fotbollen är runtom i världen. Sporten är utan tvekan den populäraste utav dem alla och mycket utav det hela ligger i det lilla som krävs för att den ska kunna utföras. Det finns inget specifikt krav på ett visst väder, ett visst underlag på marken eller speciellt mycket utrustning. Egentligen är det bara att ta en boll och börja spela.

Förutom att spela fotboll rent fysiskt så finns det en mängd andra sätt som man kan avnjuta sporten på. Bland annat kan man sitta publiken och se en match, eller kanske till och med satsa pengar på den. Ett ytterligare fenomen är att spela tv-spel med fotbollsinslag, där du med hjälp utav din handkontroll styr spelarna på skärmen fram mot mål. Det spel som överlägset är det mest kända här är FIFA som kommer ut med ett nytt spel årligen. Här kan du spela som ditt lands landslag, eller som din favoritklubb ur någon utav de europeiska ligorna. Spelet går att spela på egen hand eller tillsammans med andra, antingen på samma konsol eller över nätet.

FIFA Interactive World Cup
Du kan till och med tävla i FIFA om du skulle vilja det. Turneringen som går under namnet FIFA Interactive World Cup är en E-sportstävling som arrangeras utav inga mindre än FIFA själva. Vem som helst kan kvala in till turneringen och det enda som krävs är att man har spelet i fråga till konsolen Xbox One eller PlayStation 4, att konsolen har anslutning till internet samt att man är registrerad hos såväl EA Sports och på mästerskapets hemsida. Kvalet har utsetts till den största onlineturneringen inom e-sportsvärlden utav Guinness världsrekord och inkluderar miljoner spelare ifrån alla världens hörn.

Varje vecka under en specifik kvalperiod finns det matcher tillgängliga för dig att spela  där det gäller att samla på dig så mycket poäng som möjligt. kvalet sker på tre olika regioner i världen, där Europa har en egen. De övriga två består utav spelare ifrån Nord- och Sydamerika, samt en sista region för övriga delar utav världen. I den stora finalen finns det plats för 32 spelare som slutligen gör upp inför en livepublik i ett slutspel som kan liknas med det som spelas i det vanliga världsmästerskapet.