Hearthstone: Heroes of Warcraft

Hearthstone är ett kortbaserat brädspel från Blizzard Entertainment som kan spelas online på allt från din dator till din mobiltelefon. Om ni har spelat spel så som Magic: The Gathering eller liknande kommer ni känna igen er direkt, men om ni aldrig har gjort det så följer här en snabb genomgång.

Spelet går i grund och botten ut på att spela sina kort rätt. I början har du endast tillgång till ett visst antal enklare kort, men i takt med att du spelar låser du snabbt upp möjligheten att köpa så kallade “Card Packs”, alltså små kortpaket som innehåller fem stycken mer eller mindre sällsynta kort.download (5)

När du börjar spelet kommer du att få en grundläggande genomgång mot datorstyrda motståndare. Där får du lära dig att alla kort har en viss kostnad.

De kort som kostar mindre att spela ut är vanligtvis svagare, men nödvändiga för att ta dig igenom de tidiga delarna av en match. Varje runda du och din motståndare spelar låser ni upp en ny mana krystall som styr hur många kort ni kan spela och som gör att ni i jämn takt får tillgång till att använda era starkare och dyrare kort.

Hearthstone har blivit mycket populärt på kort tid. Möjligheten att låsa upp nya, starkare och roligare kort och att kombinera en ny spellek gör att Hearthstone är ett spel man alltid kan komma tillbaka till.

Även i E-sportens värld har det blivit mycket populärt och professionella spelare jobbar hårt på att alltid ha en ny strategi för att överkomma sitt motstånd och ligga ett steg före. Mycket tack vare att Blizzard med jämna mellanrum släpper nya kort och försämrar eller förbättrar kort som är obalanserade så känns aldrig den här scenen tråkig eller föråldrad.

Hearthstone är utan tvekan en succé för Blizzard och här finns någonting för både den mest avslappnade spelaren, till det mest inbitna proffset.