SM i E-sport

En ny trend är att fler och fler personer ägnar sig åt så kallad E-sport och det är inte alla som vet vad detta är. E-sport är elektronisk sport och man kan säga är att det är som ett datorspel. Några vanliga är Star Craft, League of Legends, Dota2, Heroes of the Storm, Heartstone och många fler. Alla spel räknas inte till E-sport utan de måste ha ett visst antal spelare, som i någon form tävlar i olika tävlingar där de kan vinna pengar.

SM

Varje år hålls ett officiellt SM i E-sport. Var detta hålls beror lite på, men det brukar hållas under ett större event för spel i Sverige. Olika sporter kan även ha egna SM vid andra tillfällen beroende på hur de stora turneringarna ligger till i världen.

Alla som spelar ett spel kan hitta ett team eller skapa ett eget och sedan tävla och bli bättre och delta i SM. I regel så är SM ett steg på vägen till de större turneringarna ute i Europa och världen. Många spel inom E-sporten har både inofficiella SM och officiella SM som hålls under olika tidpunkter.

Prissummaimages (4)

Förutom att man vinner äran av att vara bäst i Sverige i ett team så vinner även ens lag en summa pengar. Hur stor summa blir beror på sponsorer och vilket spel man spelar. En del spel har mycket större prissummor än andra spel.

Hoppa över SM

Tyvärr så har SM rätt låga prissummor och det är inte vanligt att ett team har spelare från enbart ett land. Detta gör att SM inte alltid är av högsta kvalitet eller ens har de bästa spelarna. Många team i Europa inom olika sporter har spelare från många olika länder. SM är nästan enbart för personer som spelar själva. Det är svårare för lag så det kan vara svårt att ranka hur pass bra en SM prestation är.