Spelet Star Craft och turneringar

Star Craft är ett spel som skapades av Blizzard Entertainment och det finns olika sätt att spela det på. Först när Star Craft kom ut så var det ett spel med en handling och tre olika kampanjer där man får spela alla de tre raserna som nämns i spelet, Terran (människor), Protos (intelligenta hundliknande utomjordingar) och Zerg (skrämmande utomjordingar). Man får här följa Jame Raynor och Sara Kerrigan i deras kamp.

Första Star Craft blev oerhört populärt så en expansion kom ut som heter Broadwar. Det är en direkt uppföljare till Star Craft.1024px-Korean_professional_Starcraft_2_players

Blizzard insåg hur pass bra Star Craft var och hur pass populärt det blev, så när tekniken tillät skapade de ett onlinespel, Star Craft II. Här kan man spela historien och handlingen som fortsätter från där Broadwars slutar. Det har sedan kommit flera olika expansioner och Blizzard fortsätter att släppa nya kapitel och expansioner. Det man behöver för att spela själva handlingen är en dator med bra grafik samt Internet-uppkoppling. Man kan pausa spelen om man vill.

Spela mot andra

Något som kom med Star Craft II var att när man är klar med handlingen eller när man känner för det, så kan man spela kampanjer eller matcher mot andra spelare. Det handlar då om att man ska bygga en hållbar bas med allt som behövs, samt att man måste förstöra motståndarens bas före dem förstör ens egen bas. Man kan välja vilken av de tre raserna man vill spela då de fungerar olika.

Populärt tävlingsspel

När det kommer till E-sport och spel man spelar i event och i tävlingssammanhang så är Star Craft väldigt populärt och har varit under flera år. Ett av länderna i världen där det är som störst är i Korea, men Star Craft har lyckats få en stor publik med många olika spelar från hela världen som deltar i stora event och sammanhang och då även på Blizzcon som är Blizzards egna officiella spelkonvent, där världsmästarna i deras spel koras varje år.