Spelkonventet Dreamhack

Varje år anordnas ett stort konvent som heter Dreamhack. Från början var det ett per år men nu finns det både Dreamhack Vinter och Dreamhack Sommar. Detta är event för alla som på något vis är intresserade av E-sport, dator- och TV-spel.

Spelande på DreamhackDreamHack_Winter_2014_-_1

Det finns väldigt mycket att göra under Dreamhack och i regel är det en hel helg. Under evenemanget är det tillåtet att själv spela de spel man tycker om, detta är den stora anledningen till att folk åker till eventet, men från början var det nästan bara inbitna spelare där. Fler och fler E-sports tävlingar dyker upp på de olika Dreamhack eventen och Heroes of the Storm har bland annat haft uttagningstävlingar under Dreamhack. Om man vill ta en paus från spelandet så kan man gå och se på andra som spelar och då i tävlingssammanhang.

Cosplay och liknande event

Cosplay och liknande tävlingar och event har blivit mer och mer vanligt på alla event som rör sig om spel och likaså för Dreamhack. Cosplay innebär att man skapar och klär ut sig till karaktärer från olika spel, i regel är det även en tävling där man utser vem som har skapat den bästa utklädseln. De riktigt duktiga lägger ner mycket tid på att göra så att de ser ut som den personen de vill efterlikna.

Det brukar också finnas andra event och evenemang för att underhålla. Det kan vara ansiktsmålning, och konst från spel och liknande. Även föreläsningar och försäljning förekommer – allt för att folk ska hålla sig sysselsatt.

Disco

På kvällen, när man har spelat klart och när man vill roa sig, så anordnar Dreamhack ett riktigt stort diskotek där man kan dansa hela natten lång. Discot är väldigt populärt bland besökarna då detta ger dem en chans att slappna av röra på sig.